Diensten

Bekijk welke diensten wij verlenen:

Example   Snoeien

Snoeien is een van de voornaamste werkzaamheden voor een hovenier in uw tuin. Dit omdat een snoeibeurt veel impact heeft op de uiteindelijke uitstraling. Goed snoeien maakt dat een tuin in elk seizoen zijn beste kant laat zien.

Er zijn verschillende snoei-momenten in het jaar maar er kunnen ook verschillende redenen zijn om te snoeien. Momenten als voorjaarssnoei, najaarssnoei en winterklaar maken van uw tuin behoort tot onze werkzaamheden. Maar ook de vormsnoei of verjongingssnoei zijn mogelijk.

Het welkbekende snoei geeft groei en bloei is dan ook zeker waar. Snoei geeft leven en licht voor elke plant en elk gewas heeft zijn eigen snoei-regels. Voor goed snoeien is vakkennis van belang.

Graag een afspraak inplannen om uw wensen door te nemen?

‘Snoeien is het grootste en belangrijkste onderhoudsonderdeel samen met het onkruidvrij houden van uw tuin. Groenafval opruimen en afvoeren hoort er natuurlijk ook bij’.

Example   Hagen

Hagen geven een mooie groene erfafscheiding in uw tuin. Ook voor stijlaccenten lenen hagen zich prima. Een wintergroene haagplant voor privacy of juist een bladverliezende haag met elk seizoen zijn eigen kleur en charme.

Keuze uit hoge dichte hagen of volle losse hagen. Een lage haag geeft karakteristieke belijning in uw tuin. Bloeiend of met bessen gaan met de charmes van de seizoenen mee. Hagen onderstrepen de gewenste stijl in uw tuin.

Wat sluit als haag mooi aan bij uw wensen en omgeving. Keuze in snelgroeiende hagen of juist langzaam groeiend of bloeiend. Dichte hagen of een meer transparante variant. Vogels vinden hun beschutting in hagen en zo ook hun voedsel. Voor de groen en natuurliefhebber geven hagen dus ook leven in uw tuin.

Door de ruime keuze en verschillende functies is het kiezen van de juiste haag nog niet zo eenvoudig. Wij denken graag met u mee. U kunt bij ons terecht voor het snoeien en onderhoud van uw hagen maar ook voor de inkoop van de gewenste beplanting waaronder uiteraard vele soorten hagen.

‘De keuze in haagplanten is groot en dan hebben ze ook nog hun eigen onderhoudsregels. Uw vakman weet wanneer de verschillende soorten gesnoeid of geknipt moeten worden. Dit geeft strakke, volle hagen of mooie vormen met sfeer als resultaat’.

‘Bij schuttingen is er vaak ook vraag naar een poort. Deze leveren en zetten wij ook. Van hoog tot laag, in verschillende breedtematen, met en zonder stalen frame voor extra duurzaamheid. Ook voor de poorten is maatwerk mogelijk’.

Example   Schuttingen

Een schutting als erfafscheiding geeft gelijk privacy en is toonaangevend als basis. Ook voor schuttingen is er een zeer ruime keuze aan soorten, maten en materialen.

Voor een juiste schutting keuze zijn er meerdere opties te overwegen:
✅ Wat is de functie van de schutting?
✅ Welke uitstraling vind ik mooi?
✅ Hoe duurzaam is het materiaal?
✅ Wat is het budget?

Als schutting is degene van hout het meest bekende. Deze kan in allerlei maten en vormen. Van zachthout tot hardhout of een combinatie van hardhouten palen met bijvoorbeeld grenen schermen.

De combinatie met betonnen palen en onderzijde behoort ook tot de mogelijkheden voor een meer robuuste, moderne look. Het Douglas hout is een mooie optie qua prijs-kwaliteit verhouding.

Voor de meer natuurlijke, groene uitstraling is het laten begroeien van naturel betongaas een zeer gewilde optie. Afhankelijk van de beplanting kan het effect van zeer dichte tot meer open afscheiding gerealiseerd worden.

Het bevestigingsmateriaal en eventueel hang- en sluitwerk wordt meegeleverd.

Wij maken ook schuttingen geheel op maat met materialen naar wens. We kunnen hier in meedenken, adviseren en mogelijkheden uiteenzetten. Te denken valt bijvoorbeeld aan schuttingen van rabatdelen. Of het maken van een schutting omdat de standaard maatvoering niet mogelijk of gewenst is. Deze opties vallen onder maatwerk en houtbouw van uw hovenier.

Graag meer advies over de verschillende opties?

Example   Bestrating

Bestrating blijft zeer gewild in tuinen als het gaat om tuinverharding. Ook hier is er wederom keuze in overvloed en dus voor elke tuin een passende tegel.

Betontegels zijn in allerlei maten en tinten te verkrijgen. Zo ook de klinkers, gebakken klinkers of natuurstenen materialen. Een strakke, moderne of juist natuurlijke uitstraling? Tegels combineren voor uiteenlopende sferen. Verschillende patronen om bestrating te leggen. De mogelijkheden voor bestrating zijn enorm.

Voor de juiste keuze bestrating zijn onderstaande punten van belang:
✅ Welke uitstraling heeft uw voorkeur. Denk hier aan formaat, kleur, textuur.
✅ Is het voor een terras of een oprit. Te denken aan de dikte van de tegel.
✅ Budget of topkwaliteit. Wat wenst u er aan uit te geven en wat betekend dit voor onderhoud en duurzaamheid van de bestrating.

U kunt uw wensen voor de soort bestrating aan ons laten weten. Wij doen u een passend aanbod. Wij komen graag langs voor het geven van advies. Via onze leveranciers kunnen wij u voorzien van vele mooie merken.

Het kiezen van de gewenste tegel en/of klinker is één maar het laten aanleggen van de bestrating door uw hovenier met de juiste vakkennis is net zo belangrijk.

Wij zorgen voor de juiste voorbereidingen qua ondergrond (ophogen, egaliseren, aftrillen) en hebben de juiste gereedschappen voor het bijkomende zaagwerk. De uiteindelijke afronding (inveegzand / voegmaterialen) maken het resultaat compleet.

‘Voor overige tuinverharding zoals houten vlonders of halfverhardingen zoals grind en split kunnen wij u ook van dienst zijn’.

‘We leveren het gewenste formaat en tint opsluitbanden en kunnen hier, indien gewenst, de borders ook strak mee afwerken. Het bouwen van plantbakken met bijpassende blokken behoort ook tot de mogelijkheden’.

‘We maken een offerte passend naar uw wensen in combinatie met gedegen advies als het gaat om onkruid’.

‘Onkruidbestrijding kan gecombineerd worden met het algehele tuinonderhoud. Dit op afroep of op basis van periodiek tuinonderhoud’.

Example   Onkruid bestrijding

Wat is onkruid eigenlijk?

Welbeschouwd alle planten die op een plaats groeien waar ze niet gewenst zijn. Onkruid groeit hard en overwoekerd en verwilderd uw tuin. Onkruid brengt de gewenste beplanting vaak schade toe door voedsel, licht en plaats weg te nemen.

Wat onkruid is, is ook afhankelijk van de voorkeur van de tuineigenaar. Bent u een liefhebber van een wilde, inheemse tuin dan ziet u bepaalde beplanting anders dan als liefhebber van een strakke, moderne tuin.

Samen met uw vakman kunt u bespreken wat u wel en niet gewenst vindt in de tuin. Uw hovenier voorziet u van advies als het gaat om de hardnekkigheid en manier van bestrijden van veelal ongewenste plantsoorten.

Dit samen wordt gecombineerd in een offerte op maat. Wilt u de tuin eenmalig geheel onkruidvrij gemaakt hebben zodat u zelf het onderhoud weer kunt overzien en oppakken, geen probleem. Wenst u periodiek onderhoud zodat uw tuin altijd op en top is, absoluut mogelijk. Wij plannen u dan volgens afspraak in en bent u altijd verzekerd van tijdig onderhoud.

Onkruid verwijderen is een terugkerende klus. De manieren om onkruid te bestrijden is afhankelijk van het soort onkruid. Wat wij kunnen bieden tijdens een onderhoudsbeurt:
✅ Wieden & plukken
✅ Schoffelen
✅ Branden
✅ Borstelen

Example   Houtbouw

De term houtbouw kent verschillende definities in verschillende sectoren. Er is veel te realiseren met hout en toebehoren. Wat is houtbouw in uw tuin en voor uw hovenier?

U kunt bij ons terecht voor:
✅ Houten schuren (maatwerk of compleet geleverd pakket)
✅ Houten overkappingen / pergola’s
✅ Houten vlonders
✅ Beschoeiing
✅ Houten trappen
✅ Schuttingen en poorten (zachthout, hardhout, rabatdelen)
✅ Betimmering van wanden (zachthout, hardhout, rabatdelen)

Maatwerk gerealiseerd met hout is houtbouw. Alles wordt immers door uw hovenier geheel naar wens gemaakt.

Soms bepaalt het soort houtbouw al de houtkeuze. Denk aan het maken van beschoeiing van hardhout. Verder zijn de toepassingen en opties zeer ruim. Overwegingen zijn de functie, gewenste uitstraling en duurzaamheid van het soort hout.

Samen met onze leveranciers kunnen we uw gewenste houtproject realiseren. Voor advies op maat en de mogelijkheden staan we u graag te woord.

‘Wij hebben inmiddels al een aantal houtbouw projecten mogen uitvoeren. De beschoeiing moet duurzaam zijn en heeft een robuuste uitstraling’.

‘De trap naar het terras is met diverse soorten hout gerealiseerd. Dit geeft verschil in tinten voor een sfeervol en speels effect’.

‘Wij maken beplantingsplannen op maat . Uw ideeën en wensen voorzien van gedegen advies van uw hovenier’.

‘Wij bieden compleet onderhoud voor uw gazon. Van verticuteren tot bemesting en lokaal inzaaien met graszaden’.

Example   Beplanting

Wij leveren allerlei soorten beplanting voor onze klanten. Dit kan samen met de compleet nieuwe tuinaanleg of als u een plaatselijke opfrisser in de tuin wenst. Het is allemaal mogelijk.

Uw hovenier kan u adviseren welke beplanting geschikt is voor welke tuin als het gaat om specifieke wensen zoals:
✅ Een vogelvriendelijke tuin met veel leven (bijen, insecten)
✅ Een onderhoudsvriendelijke tuin
✅ Bloeiend met geur en kleur
✅ Beschut en dicht voor privacy en schaduwrijke zitplekken

Het leveren en aanleggen van gras en kunstgras behoort ook tot onze mogelijkheden. Gras (en kunstgras) voor verschillende doeleinden geeft een specifieke samenstelling van grassoorten. Wij adviseren wat passend is bij uw wensen.

Ons aanbod is zeer ruim en divers doordat we samenwerken met meerdere leveranciers, elk gespecialiseerd in hun aanbod. Denk aan (kant & klaar) hagen, bomen, heesters, kruidachtigen, eenjarigen en bollen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak om uw wensen te bespreken.

Example   Levering materialen

Wij bieden complete aanleg en onderhoud van uw tuin. Dit met alles wat hierbij nodig is.

Alle benodigde materialen voor uitvoering hebben wij tot onze beschikking. Uw tuin wordt met professioneel gereedschap aangelegd en onderhouden. Het leveren van materialen om uw droomtuin te realiseren kunnen wij ook in voorzien. Samen met onze leveranciers bieden we vele mooie merken aan.

Een greep uit wat wij kunnen leveren:
✅ Bestrating; sierbestrating, betontegels, muurelementen, blokken voor plantbakken en muurtjes, split en grind.
✅ Beplanting.
✅ Hout; alles wat nodig is voor houtbouw, schuttingen en poorten.
✅ Gras en kunstgras.
✅ Grondwerk; zand, grond en het eventuele verzet hiervan.
✅ Overig; bemesting, bevestigingsmaterialen e.d.

Wij beantwoorden graag uw vragen over het leveren van benodigde materialen. We kunnen u, indien gewenst, een passend aanbod doen.

'Wij bieden een gevarieerd assortiment. Alle denkbare benodigdheden voor uw tuin’.

‘Net zoals het leveren van materialen, voeren wij ook het restmateriaal af. Groenafval, puin, zand en grond. Uw tuin wordt netjes opgeleverd’.